Valjevo

Ideathon

26 Oktobar

Climathon debata

Aerozagađenje u Valjevu dovodi do približno 500 prevremenih smrti godišnje. Najviše su ugroženi deca, mladi i osobe sa hroničnim bolestima. Valjevo je apostrofirano u izveštaju Svetske zdravstvene organizacije kao jedna od sredina u kojoj je zdravlje građana veoma ugroženo zbog uticaja aerozagađenja.

Tema ovogodišnjeg Climathon-a je ista kao i prethodnog - aerozagađenje. U prethodnoj godini smo mapirali organizacije, aktiviste, eksperte i predstavnike medija koji su bili u bliskoj vezi sa problemom aerozagađenja u Valjevu ili realizovali projekte u vezi sa kvalitetom vazduha. Kroz uvodno predavanje bloga EkoGeneze Predstavili smo jedno rešenje! Ovog puta organizujemo debatu pod nazivom "Godinu dana kasnije" sa prošlogodišnjim učesnicima u cilju što većeg učešća građana i građanki iz Valjeva.

Učesnici panela su:

  • Marija Petrović Marković - Valjevska Posla;
  • Slavica Matić - Televizija Marš;
  • Andrija Petrović - Da Valjevo prodiše;
  • Đorđe Petković - Lokalni odgovor;

Climathon je globalna inicijativa, tačnije, ideaton koji za cilj ima rešenje problema iz oblasti zaštute životne sredi, vezano za određeni grad. Climathon Valjevo je deo ovog globalnog pokreta i događaj će se održati u isto vreme na isti način kao i ostali događaji koji se organizuju širom sveta. Climathon Week je jedna od najmasovnijih kolektivnih klimatskih akcija u svetu, godišnje okuplja hiljade ljudi u preko 150 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima. Ove godine, Climathon Valjevo održava se u hibridnoj formi, a organizator za grad Valjevo je Udruženje iRevolucija. Događaj se održava 26. oktobra 2021. u hotelu Omni centra i zbog toga će broj mesta biti ograničen. Kompletan sadržaj će biti emitovan na Youtube i Facebook kanalima Udruženja iRevolucije.

 

Registration opens soon

Facts & Figures

145 cities

Uniting the world's cities

6000+ participants

Join a global movement

600+ ideas

Make your local idea count

Want the global view?

Climathon global

Thanks to our global partners